Ministarstvo poljoprivrede

Koordinator Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj PDK Naim Ismajli izjavio je da je na visok položaj u Vladi, da upravlja budžetom od 68,9 miliona eura godišnje, imenovana Venera Qerkini, koja je rođaka predsjednice Vjose Osmani.

"Venera Qerkini, rođaka predsjednice Vjose Osmani, imenovana je za direktora Agencije za razvoj poljoprivrede, institucije u okviru Ministarstva poljoprivrede koje vodi ministar Faton Peci, koji je zajedno sa Osmani bio na Listi "Guxo". Sa ove pozicije Qerkini će upravljati sa 68,9 miliona eura, predviđenih za grantove i subvencije za sve kosovske poljoprivrednike", istakao je Ismajli na Faceooku.

Ismaili je istakao da, iako se tokom konkursa rođaka predsjednice Osmani nije ni plasirala u uži izbor nezavisnih stručnjaka Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, nju je na visoku funkciju imenovala Vlada

"Ovo, uporno imenovanje rođake predsjednice i pored negativne ocjene međunarodnih stručnjaka, govori mnogo o svrsi zarobljavanja čak i nezavisnih institucija, ali i o interesu predsjednice Vjose Osmani i aktuelne vlasti da članove svojih porodica postave da raspolažu sa desetinama miliona eura građana Kosova", poručio je Ismaili.

Izvor: Kosovo Online