Tijelo u veš mašini

U opštoj bolnici u Peći suspendovano je sedam radnika u vezi sa slučajem bebe rođene bez znakova života. Iz tužilaštva su potvrdili da je pokrenuta istraga. Sopstvenu istragu sprovodi i bolnica u vezi sa, kako navode, načinom čuvanja tijela preminule bebe. Za to vrijeme prištinski mediji pišu da je navodno tijelo stavljeno u mašinu za pranje veša.

Prošle sedmice je u Opštoj bolnici u Peći rođena beba bez znakova života.

Portparol Osnovnog tužilaštva u ovom gradu, Shkodran Nikçi, izjavio je za prištinsku Kohu da su nadležni izašli na lice mjesta i započeli uviđaj.

"Slučaj se dogodio prošle sedmice. Tužilac je izašao na lice mjesta. U tužilaštvu smo u početnoj fazi istrage i ne možemo da podjelimo više informacija zbog osjetljivosti slučaja. Tužilac na slučaju se sastao sa roditeljima bebe i obavjestio ih o cijelom slučaju“, izjavio je Nikçi.

Portparol policije u ovom regionu, Fadil Gashi, rekao je prošle sedmice za Kohu da se muškarac požalio policiji nakon što je njegova supruga rodila bebu bez znakova života, dok je bila u osmom mjesecu trudnoće.

Gashi je rekao da su članovi porodice insistirali da se tijelo bebe preuzme radi sahrane, ali da im je medicinsko osoblje reklo da to ne mogu da učine do sljedećeg dana, piše ovaj medij.

Koha, kao i više drugih medija, izveštavaju, pozivajući se na svoja saznanja da je nakon porođaja, beživotno tijelo bebe umotano u plahtu stavljeno u mašinu za pranje veša.

U međuvremenu je stigla potvrda da je sedam radnika suspendovano u vezi sa ovim slučajem.

Direktor bolnice u Peći, Muhamet Haliti, rekao je da je suspendovan cijeli lanac odgovornosti, ali i da u ovom lancu nema ljekara.

Haliti je dodao da su obaveštene sve institucije, uključujući Ministarstvo zdravlja i Univerzitetsku bolnicu i Kliničku službu Kosova.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i bolnica u Peći u kojem navodi da su ujedno pokrenuti disciplinski postupci u cilju rasvjetljavanja celog slučaja.

Naznačili su da istražni i upravni organi bolnice sprovode detaljne istrage u vezi sa ovim slučajem.

U saopštenju se, kako prenosi Koha, navodi da se sprovode istražne radnje o načinu čuvanja tijela preminule bebe, kao i o svemu što se dešavalo do predaje tijela članovima porodice, ali ne i o samoj hirurškoj intervenciji.