Agencija za statistiku

Agencija za statistiku Kosova (ASK) objavila je podatke o korisnicima socijalne pomoći za mjesec oktobar ove godine. U nastavku objavljujemo publikaciju koja predstavlja broj korisnika socijalne pomoći, a koju prenosi Koha.

Prema rezultatima ove publikacije, tokom oktobra 2022. godine od šeme socijalne pomoći koristi je imalo 23,661 porodica sa ukupno 93,451 članom, a iz šeme materijalne podrške porodicama sa djecom sa smetnjama u razvoju 2,748 porodica, prenosi Koha.

Ova publikacija pruža podatke o broju korisnika šeme socijalne pomoći, šeme osnovne starosne penzije, šeme starosne penzije zasnovane na doprinosima, šeme invalidskih penzija, šeme za penzije paraplegičara i kvadriplegičara, šeme materijalne podrške porodicama sa djecom sa trajnim invaliditetom.

Potom, pruža podatke o broju korisnika šeme porodičnih penzija, penzione šeme za porodice palih boraca, ratnih invalida i ratnih veterana, penzione šeme Trepče, penzione šeme za Odbrambene snage Kosova, Bezbednosne snage Kosova i šeme kompenzacije za slijepe osobe.