Iz džepa građana

Na Međunarodni forum za žene, mir i bezbjednost, koji je održan u Prištini 22. i 23. oktobra, potrošeno je 200.000 eura, prenosi Ekonomija onlajn.

Forum je organizovan na inicijativu predsjednice Kosova Vjose Osmani uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore i ministarke Donike Gërvalle-Schwarz.

Iz kancelarije predsjednika je rečeno za portal Demokracia.com da su suorganizatori podjelili troškove za organizaciju ovog dvodnevnog foruma.

"Ukupni troškovi za organizaciju dvodnevnog Foruma su 194.211,66 eura. Kancelarija predsjednice će pokriti troškove u iznosu od 133.544,29 eura. Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore snosiće troškove u iznosu od 60.667,37 eura", navodi se u saopštenju Kabineta.

Ovi troškovi su napravljeni za kupovinu ulaznica za goste iz inostranstva i paneliste, poklone i protokolarne usluge, PR usluge, ručkove, večere i smještaj za goste iz inostranstva.

"Troškovi Foruma su napravljeni u različitim kategorijama uključujući ulaznice za neke goste iz inostranstva i paneliste, prevodioce, usluge poklona i protokola, iznajmljivanje automobila i transportne usluge, PR usluge, uključujući kupovinu domena, dizajn web stranice, održavanje i hosting, usluge kreativnog koncepta Foruma, dizajna i štampanja svih promotivnih materijala, snabdjevanje zastavama, usluge osvjetljenja, smeštaj stranih gostiju, ručkove i večere za vreme Foruma, usluge štampanja materijala za vreme Foruma, prostorije za sastanke i prostore u kojima se organizuju sesije Foruma, dekoracija sala", dodaju.

Izvor: Ekonomia online/Kosovoonline