Niska igra

Šef Poslaničke grupe AAK Besnik Tahiri saopšto je da će predložiti Nacrt zakona o budžetu za 2023. godinu, dodajući da je Vlada Kosova lagala sve javne funkcionere, 80.000 porodica, govoreći im da će doneti Zakon o platama koji nije donela, prenosi Koha.

Tahiri ističe da će kroz Nacrt zakona o budžetu za 2023. godinu istaći potrebu linearnog povećanja plata u javnom sektoru za 30 odsto, isključujući povećanje za političke namještenike i poslanike.

"Vlada Kosova je lagala sve javne funkcionere, njih 80.000, govoreći im da će doneti Zakon o platama koji nije donela“, rekao je Tahiri.

Prema njegovim riječima, Vlada Kosova je prevarila 80.000 zaposlenih u javnom sektoru.

"Igrali su veoma nisku igru, što nisu unapred doneli Zakon o platama, da bi rekli da u budžet za 2023. godinu ne mogu da uvrste Zakon o platama jer zakon nije usvojen. Ovo je jedna od najvećih prevara koju ova vlada vrši nad 80.000 porodica“, rekao je Tahiri.

Takođe, i poslanik AAK Pal Lekaj istakao je da se nada da će vlada imati razumevanje po pitanju amandmana za povećanje plata u javnom sektoru od 30 odsto, dodajući da neće glasati za Projekat budžeta za 2023. godinu.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore