Predstavnici naroda!

Današnja sjednica Skupštine Kosova počela je žestokim sukobima. Najprije je ministarka pravde Albulena Haxhiu optužila lidere poslaničkih grupa PDK i LDK da šire dezinformacije kako na sjeveru Kosova nema sudija i tužilaca dok su oni tražili njenu ostavku zbog odnosa sa SAD, prenosi Reporteri.

Haxhiu je rekla da opozicione partije šire dezinformacije da u opštinama na sjeveru nema sudija i tužilaca i na taj način ih ohrabruju.

Nakon njenog govora se oglasio šef poslaničke grupe PDK Abelard Tahiri, koji je rekao da Haxhiu treba da podnese ostavku na svoju funkciju zbog odnosa sa SAD.

Posle Tahirija, na govornicu je izašao i zamenik premijera Besnik Bislimi koji je rekao da je Tahiri govorio neistinu i po izlasku sa govornice vređao i pretio.

Bislimi je pozvao Tužilaštvo da se pozabavi ovim ovim slučajem nazvavši Tahirija "banditom".

„Abelard Tahiri izneo je niz optužbi na račun ministarke Haxhiu, međutim, nakon što je zaklonio mikrofon u stilu razbojnika koji stavlja prigušivač na pištolj, okrenuo se prema meni i izrekao niz pretnji praćene psovkama i uvredama. Voleo bih da se Tužilaštvo pozabavi ovim slučajem”, rekao je Bislimi na govornici.

Pre završetka govora, poslanica PDK Ganimete Musliu nazvala je Bislimija idiotom.

Optužbu da je Tahiri pretio Bislimiju izneo je i ministar finansija Hekuran Murati.

„Pretio je i vređao prvog potpredsjednika vlade. Pozivam tužilaštvo da ozbiljno shvati pretnje osobe koja je nosila oružje sa omamljivačem“, rekao je on.

Predsjednica Skupštine Saranda Bogujevci zatražila je da i Vlada i poslanici vode računa kako se izražavaju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri