A narod neka jede kolače!

Ministarstvo kulture, omladine i sporta na čijem čelu je Hajrulla Çeku angažovalo je stručnjaka koji će biti plaćen 5.560 eura mjesečno, prenosi Periskopi.

Visar Salihu je potpisao dvogodišnji ugovor sa Ministarstvom kulture, omladine i sporta u vrijednosti od 133.440 eura kao viši portfolio menadžer – viši analitičar politike, prenosi Kallxo.

Salihu, koji je ovaj ugovor dobio na tenderu na konkursu na kome nije imao konkurenciju, imaće 11 puta veću platu od plate nastavnika.

Ekspert kojeg angažuje ministarstvo koje vodi Çeku i Samoopredjeljenje imaće znatno veću platu od premijera Kosova Albina Kurtija. Njegova plata je 3,7 puta veća od premijerove.

Salihu će u naredne dvije godine dobiti 97.440 eura više od premijera Albina Kurtija.

Jedna od prvih odluka koje je Kurti zajedno sa svojim kabinetom doneo bila je smanjenje plate premijera, ministara i političkog osoblja. Dok je Samoopredjeljenje bilo u opoziciji, podneli su krivičnu prijavu sudu u Prištini kada je tadašnji premijer Ramush Haradinaj doneo odluku da poveća svoju platu i platu svog kabineta.

"Neprihvatljivo je da plata premijera bude više od 10 puta veća od prosječne plate. Penzioner prima 75 eura, građani koji primaju socijalnu pomoć još manje. Prostom računicom ispada da će Haradinaj i njegovi ministri imati plate više od 40 puta veću od penzija", rekla je tada sadašnja ministarka pravde Albulena Haxhiu o Haradinajevoj odluci.

Izvor: Periskopi/Kosovoonline