VIŠE IM NIJE DO SMJEHA

Osnovno tužilaštvo u Peći, odredilo je jednomjesečni pritvor za tri medicinske sestre koje napale staricu u Staračkom domu "Orenda", prenosi Klan Kosova.

Okrivljene će pritvor provesti u zatvoru u Lipljanu.

Na video snimku koji je u srijedu dospeo u javnost vidi se medicinska sestra Aurona Pelaj koja šamara i tuče bespomoćnu staricu, kao i druge dvije medicinske sestre Altina Rexhepi i Remzije Kuçi koje su to snimile i nisu intervenisale.

Glavna optužena je u policiji izjavila da je to uradila u samoodbrani.

@gazetademos #peje #gjykata #auronapelaj #altinarexhepi #remziekuqi ♬ Dramatic Music - 1:34 - BeardMusicStock
Naime starica Minira Nura, podsetimo, bila je žrtva brutalnog i nehumanog napada u domu za stare, a u središtu skandala bila je medicinska sestra Aurona Pelaj koja ju je držala za ruke i udarila.

Na snimku se vide kako ih pognute glave policija prebacuje u zatvor u Lipljanu.

Miniru, koja inače boluje od Alchajmera, ćerka je odvela iz doma za stare u kom je doživela nasilje.

Zhaneta Nura je navela da je primjetila znake nasilja na licu majke, ali da nije mogla da povjeruje da to potiče od zaposlenih.

- Vidjela sam tragove nasilja na licu, ali nisam mogla da povjerujem da bi u takvom domu to moglo da dođe od radnika. Automatski sam izvukla majku odatle, sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvetljen. Desilo se mojoj majci, ali hajde da se ne desi drugima - izjavila je Nura.