Kada god bude zakazan

Premijer Albin Kurti izjavio je da je spreman da se sastane sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada god bude zakazan naredni sastanak, prenosi Lajmi.

"Kada nas pozovu, spremni smo da održimo sljedeći sastanak, ali u međuvremenu moramo doći na njive koje se obrađuju, u rasadnike koji su nam donirani. Život ide dalje", izjavio je Kurti nakon posjete poljoprivrednom gazdinstvu u Gnjilanu.

Dodao je da u svakom razgovoru ima dvije glavne teme, prva je opšti okvir sporazuma, a druga su aktuelna pitanja.

"U aktuelnim pitanjima nam je glavna stvar implementacija energetskog sporazuma, kako bi i na sjeveru počela naplata električne energije, jer nema smisla koristiti struju iz izvora Kosova i ne plaćati ništa. Stoga je naš fokus na implementaciji energetskog sporazuma što je neophodno za ekonomiju i zakone", dodao je Kurti.

Na pitanje o liberalizaciji viza, o čemu bi danas trebalo da se raspravlja u Evropskom savjetu, Kurti je rekao da je Kosovo u posljednjem izvještaju znatno napredovalo.

"Pitanje viza se raspravlja na drugoj instanci, ono o čemu smo razgovarali je napredak Kosova i što se regiona Balkana tiče, mi radimo veoma dobro, bolje od većine. Takođe, što se tiče prethodnih izvještaja o napretku, mnogo smo bolji", zaključio je on.

Kurti je zajedno sa ministrom poljoprivrede Fatonom Pecijem, ministrom obrazovanja, Arberie Nagavci, učestvovao u postavljanju kamena temeljca obdaništa i posjetio gazdinstvo od 10 hektara pšenice u selu Mirešu u Gnjilanu.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline