Do ispunjenja zahtjeva

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i tehnologije Kosova (SBASHK) je objavio da je održao vanredni sastanak s predsjednicima skupština opštinskih zajednica preduniverzitetskog obrazovanja i univerziteta.

Kako stoji u saopštenju, sudionici su se složili da će se štrajk nastaviti, sve dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

“Jednoglasan stav sudionika ovog sastanka bio je da dok Vlada ne sjedne za stol u dijalog sa Štrajkačkim vijećem Ujedinjenog sindikata Kosova, koje je legitimno tijelo za upravljanje štrajkom i razvijanje dijaloga s drugom stranom i dok Vlada ne uvažava legitimne zahtjeve štrajkača, štrajk će se nastaviti. Podsjetili su da je do štrajka došlo zbog nedostatka volje Vlade za dijalog te da se štrajk odvija poštujući glas i volju članstva koje će odlučiti što dalje", navodi se, među ostalim, u saopštenju.

Potpuno saopštenje:

SBASHK je održao vanredni sastanak s predsjednicima skupština opštinskih zajednica preduniverzitetskog obrazovanja i univerziteta

Izvijestio je predsjednik BSPK Hykolli, sudionici su izjavili da se štrajk nastavlja

Priština, 11.09.2022

U nedjelju poslijepodne, SBASHK je održao vanredni sastanak s predsjednicima skupština opštinskih zajednica preduniverzitetskog obrazovanja i univerziteta kako bi razgovarali o sastanku predsjednika Ujedinjenog sindikata Atdhea Hykollija u subotu navečer koji je održao s premijerom Albinom Kurtijem.

Predsjednik Hykolli informirao je sudionike ovog sastanka o čemu se raspravljalo na ovom sastanku, a zatim je otvorena konstruktivna rasprava u vezi s tim. Predsjednici sindikata na opštinskom nivou i univerziteta podržali su predsjednika Hykollija na nastojanjima da se stvore uslovi za dijalog između Vlade i Štrajkačkog vijeća Ujedinjenog sindikata Kosova, uz želju da se taj dijalog održi kako bi se raspravljalo o svim pitanjima i postigao prihvatljiv dogovor.

Jednoglasno mišljenje sudionika ovog sastanka bilo je da dok Vlada ne sjedne za stol u dijalog sa Štrajkaškim vijećem Ujedinjenog sindikata Kosova, koje je legitimno tijelo za upravljanje štrajkom i razvijanje dijaloga s drugom stranom, te dok god Vlada ne ispuni legitimne zahtjeve štrajkača, štrajk će se nastaviti.

Podsjetili su da je do štrajka došlo zbog nedostatka volje Vlade za dijalog te da se štrajk odvija poštujući glas i volju članstva koje će odlučiti što dalje.