Bivši gradonačelnik Gnjilana Lufti Haziri istakao je da Vlada Kosova nema kapacitet da se izbori sa brojnim problemima sa kojima se suočava, dodajući da ne vidi izlaz iz krize u koju je Kosovo upalo, prenosi Ekonomija onlajn.

Haziri u intervjuu za Enigmu navodi da Albin Kurti i njegova vlada ne upravljaju dobro Kosovom i da se slab učinak pripisuje cijelom kabinetu na čelu sa premijerom.

"Ne može se izdvojiti jedan sektor ili ministarstvo. Imamo linearnu reakciju, jednako linearan fokus. Imamo nekomunikaciju sa budžetskim organizacijama, nekomunikaciju sa građanima, netransparentnost i hroničnu zavisnost od odlučivanja premijera, a to je posljedica politike Samoopredjeljenja. Ali vlast i državne institucije nisu političke partije. To nisu komisije i sektori kojima se upravlja u okviru političke stranke, već su to organi u kojima treba da funkcioniše mehanizam zakona", naglasio je Haziri.

Haziri je dodao da Kurti probleme samo odlaže "od jutra do sutra".

Prema njegovim riječima, Kurti ne želi napredak u dijalogu sa Srbijom.

"Šest zemalja Pacifika, tokom Kurtovog mandata, nije priznalo Kosovo, ali su prema izvorima naših partnera, zbog lobiranja Srbije, povukle priznanje. Međutim, imamo istorijsko priznanje Izraela u mandatu LDK", dodao je on.

U intervjuu za novine Enigma, Haziri takođe govori o opštinskom upravljanju svog nasljednika na mjestu gradonačelnika Gnjilana Albana Hisena, nazivajući to "izgubljenom godinom".

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online