Zvaničnik LDK

Zvaničnik LDK Xhafer Tahiri izjavio je, povodom izjave ministra finansija Hekurana Muratija kako opozicija i pojedini mediji agresivno vode kampanju protiv njega, da Vlada javno priznaje neuspjeh sa kapitalnim investicijama.

"Izvještaj Državnog trezora je u suprotnosti sa eksel tabelama ministra Muratija. Ministar priznaje da nema kapitalnih investicija, a bez ulaganja nema ni ekonomskog razvoja. Ne samo opozicija, cijelo Kosovo vidi nesposobnost Vlade, koja je realizovala nula kapitalnih projekata za prvih šest mjeseci 2022. godine", poručio je Tahiri na Facebooku.

Tahiri kaže da Murati očajnički pokušava da opravda vladu, ali da je samo potvrdio da nije bilo kapitalnih investicija.

"Četiri ministra ove Vlade su realizovali nula odsto budžeta za kapitalne investicije i to je činjenica koju ni ministar Murati ne poriče", istakao je Tahiri.

Tahiri navodi da od 53 miliona eura za naoružanje i opremu za KBS, ova vlada je potrošila tek nešto više od dva miliona.

"Od pet miliona eura za vrtiće, potrošeno je nula eura. Ove godine nije započeta ni gradnja vrtića, Od 150 kapitalnih projekata nijedan nije započet u Ministarstvu za infrastrukturu. Od 40 projekata nijedan u Ministarstvu prosvete, kao što ni od 100 projekata nijedan nije započet u Ministarstvu kulture", naveo je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online