Vjerujte nam

Šefica poslaničke grupe Samoopredjeljena Mimoza Kusari-Lila rekla je da su akcije Vlade Kosova u vezi sa situacijom na sjeveru dobro koordinisane sa ambasadama Kvinte i Kfor, dodajući da u takvim slučajevima treba vjerovati djelovanju vlasti, a ne, dezinformacijama onih koji namjeravaju da destabilizuju Kosovo, prenosi Lajmi.

Kusari-Lila je na sjednici Skupštine Kosova rekla da je odluka vlade o odlaganju primjene sporazuma za 30 dana usaglašena sa međunarodnim partnerima, nakon mjesec dana više nema argumenata za utvrđivanje uspostavljanja reciprociteta.

"Koordinacija djelovanja institucija, Predsjedništva, Vlade i agencija za sprovođenje zakona sa svim međunarodnim akterima donela je odluku da se dosadašnja primjena odloži za 30 dana, nakon čega nema argumenata ni prostora za osporavanje uspostavljanja reciprociteta u sporazumu potpisanom prije mnogo godina u Briselu", kazala je ona.

Ona je pozvala opoziciju da vjeruje djelovanju vlasti u ovakvim slučajevima, a ne, kako je rekla, dezinformacijama.

"Unutrašnje političke borbe koje odaju utisak da činimo dobro demokratiji, kada su zasnovane na dezinformacijama, ne samo da ne jačaju demokratiju, već pomenuta situacija šteti bezbjednosti zemlje. Treba vjerovati postupcima vlasti, a ne onima koji žele da destabilizuju zemlju po svaku cijenu“, rekla je ona.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi