Američki glumac

"Ja i Milošević" je najnoviji kosovski kinematografski projekat koji je okupio glumačku ekipu poznatih holivudskih, evropskih i kosovskih glumaca. Među njima su William Baldwin, Gérard Depardieu, Tony Robinson i Maria Grazia Cucinotta, prenosi Euronews.al.

U režiji i prema scenariju Arbena Kastratija, ovaj film se bavi stvaranjem slučajnog heroja.

Američki glumac William Baldwin rekao je za Euronews da mu se sviđa uloga.

"Scenario je divan, moćan, atraktivan, neočekivan, zabavan. Super je glumačka ekipa, izuzetno talentovani ljudi i srećan sam što ostvarujemo Arbenov san. Na ovome je radio godinama. Mnogo mi se sviđa moja uloga", rekao je Baldwin.

Naveo je i da je upoznat sa dešavanjima na Kosovu i Balkanu, zbog čega mu je drago što je dio ovog filma.

„Pažljivo sam pratio priču o tome šta se desilo ovde u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Bio sam veliki pristalica zajednice u SAD koja je vršila pritisak na Clintonovu administraciju i gurala je da interveniše“, rekao je Baldwin.

Dodao je da mu ovo nije jedini projekat na Balkanu i na Kosovu.

„Radim na TV seriji u Srbiji koja se zove `Južni vetar` i onda ću se ponovo vratiti ovde da radim na nekim drugim projektima sa Arbenom, a imam i film koji treba da snimam u Sjevernoj Makedoniji“, naveo je američki glumac.

O Kosovu i njegovim građanima i dobre utiske.

„Znam da rat nije bio juče. Potrebno je mnogo vremena za oporavak. Ponosan sam na vaš narod koji je ponovo ustao svojom snagom i sa takvom strašću živi život“, rekao je Baldwin.

Arben Kastrati rekao je da nije bilo nimalo lako dovesti ova imena. Ukazao je da je vrijednost ovog kinematografskog projekta 3,8 miliona eura, ali da mu nedostaje institucionalna podrška.

Film „Ja i Milošević” očekuje se u bioskopima 2023. godine.

Izvor: Euronews.al/Kosovoonline