Analitičar Imer Mushkolaj istakao je da se od policije na sjeveru ne može očekivati da djeluje po propisima, prenosi Lajmi.

Mushkolaj je rekao da tvrdnje da potpredsjednik Srpske liste na Kosovu Milan Radoičić vodi sjever nisu nešto novo, ali takvom rukovodstvu, prema njegovim riječima, pomažu policajci koji su pod uticajem srpskih struktura.

"Znamo ko čini većinu policije na sjeveru Kosovu, briselskim sporazumima su samo promenili uniformu od teritorijalne odbrane, civilnih struktura, čuvara mostova. Ne možemo očekivati da ljudi koji su imali privilegije ovih struktura djeluju protiv istih“, rekao je on i dodao da je to samo "formalno Policija Kosova".

Kako je dodao, ništa nije preduzeto protiv policajaca za koje se tvrdi da su Radoičićevi saučesnici. Mushkolaj je istakao da je reagovanje lokalnih Srba na zaplijenu sigurnosnih kamera u opštini Štrpce, bilo ravnodušno.

"Samo su rekli da policija radi svoj posao i da je to je u redu, što pokazuje da srpske civilne strukture nisu pod uticajem kao ranije", naveo je on.