Pobjeda za sve

Ministrica vanjskih poslova Donika Gervalla izjavila je za grčke medije da Kosovo nikoga ne tjera da glasa za njegov prijem u Savjet Evrope, kao i da aplikacija za članstvo neće oštetiti nikoga, prenosi Klan Kosova.

"Smatramo da je aplikacija za članstvo, kao i samo članstvo u Savjetu Evrope veoma pozitivno za sve, a posebno za našu zemlju. To je dobro za albansku većinu građana, ali i za sve manjine, srpsku i sve ostale, Bošnjake, Rome...", istakla je Gervalla.

Ona je naglasila da niko neće biti oštećen, a da bi članstvo Kosova doprinijelo bezbjednosti na Zapadnom Balkanu.

"Vjerujemo da će sve članice Savjeta Evrope, priznale Kosovo ili ne, vidjeti ovu priliku. Ako Kosovo, koje je posljednja zemlja na Zapadnom Balkanu koja nije članica Savjeta, uspije, to će biti pobjeda za sve. Za zaštitu ljudskih prava, za pravdu. Biće to pobjeda za sve na Kosovu, kao i za stabilnost regiona. Dakle, ne tjeramo nikoga da glasa za nas, već pokušavamo da ubjedimo sve naše prijatelje i druge zemlje da nam pomognu da se pridružimo Savjetu Evrope", rekla je Gervalla i dodala da je prijem Kosova u Savet Evrope trebalo da se dogodi odavn