Skupština Kosova

Poslanička grupa Alijansa za budućnost Kosova pojavila se u skupštinskog sali sa transparentima kojima se poziva vladajuća većina da podrži zakon o povlačenju sredstava iz Štednog fonda (Trust), prenosi Koha.

Transparente su postavili za skupštinsku govornicu i mjesta u sali predviđena za ministre i premijera.

U skupštinskoj sali se obratila poslanica PDK Blerta Deliu ukazala je na to da se struja na Kosovu naplaću po višim cijenama i podsjetila da je prošlo oko dva mjeseca kako je suspendovana odluka o poskupljenju struje.

"Prošlo je oko dva mjeseca kako je odluka Odbora Regulatorne kancelarije za energetiku suspendovana dok građani plaćaju energiju po višoj cijeni. Ovo nije samo neodgovorno, već je i zloupotreba službene dužnosti. Ovaj odbor je izabrala Kurtijeva vlada. Prošle nedjelje je doneo skandaloznu odluku, odlučio je da odloži svoju odluku", rekla je ona.

Poslanik LDK Armend Zemaj je ukazao na to da je više od 1.000 zdravstvenih radnika angažovanih tokom pandemije već tri mjeseca bez plata i da to govori o prevari koja je učinjena prema svima onima koji žele da časno rade svoj posao.

"Još prošle nedjelje smo se ovim pitanjem obraćali ministru finansija, koji se hvali raspodjelom miliona, ali nije bilo odgovora zašto su ti zdravstveni radnici ostali bez plata", rekao je Zemaj.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline