VV uvozi iz Slovenije, Danske...

Poslanik pokreta Samoopredjeljenje Armend Muja rekao je da je uvoz struje iz Srbije navika vlade Demokratske partije Kosova i da se tako nešto sve manje dešava pod vladom Albin Kurtija, dodajući da je potrebno formirati istražnu komisiju za energetiku koja će ispitati rad PDK.

"Kupovina struje iz Srbije bila je navika za vrijeme vlade PDK. Dolaskom Kurtijeve vlade, Kosovo uglavnom više ne kupuje struju od Srbije. Kosovo je 2021. uvozilo uglavnom iz Slovenije, Albanije, Danske, Sjeverne Makedonije“, napisao je Muja na Facebooku.

Što se tiče formiranja istražne komisije za energetiku, Muja smatra da ona treba biti formirana, ali kako bi istražila rad PDK.

"Moramo da imamo komisiju koja će da ustanovi kako je PDK prodao KEDS za 26 miliona eura? Zašto PDK-LDK nije ulagao u obnovu Kosova A već je uvozio struju iz Srbije? Kako je Vlada PDK obezbjedila struju za sjever, kako je PDK natjerao građane Kosova da plaćaju račune za struju na sjeveru 2013-2016 , kako je PDK natjerao KOSST 2017. da pokrije račune za energiju na sjeveru? Ko je iz PDK-a ali i ostali dobijao ugovore i bio je zaposlen u KEK 2010-2021?“, napisao je Muja.

Izvor: Kosovo Online