Ne plašimo se

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je da Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo, ali da je trenutna situacija stabilna, prenosi Klan Kosova.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Kosovo spremno za svaki scenario Srbije.

"Ne plašimo se nijednog scenarija Srbije, spremni smo da se suočimo sa svakim scenarijem, posebno kada se uzme u obzir bezrezervna podrška nama prijateljskih zemalja. Cilj Srbije u ovom trenutku nije da napadne Kosovo, već da ga destabilizuje. Situacija na Kosovu generalno je stabilna", rekao je Sveçla, prenosi Koha.

Sveçla je dodao da je očigledno da Srbija nastavlja da se naoružava.

"Jasno je da Srbija nastavlja sa starom praksom naoružavanja iz Rusije, nekada iz Kine, a nekada iz Bjelorusije. Mi kao institucija kontinuirano gradimo svoje kapacitete, prije svega u političkom aspektu. Jačamo odnose sa prijateljskim zemljama u smislu operativnog kapaciteta bezbjednosnih institucija. Ne plašimo se bilo kakvog scenarija Srbije i spremni smo da se suočimo sa njima", rekao je Sveçla.

Sveçla je ocjenio da ne postoji opasnost od napada na Kosovo i da je bezbjednosna situacija stabilna.

On je istakao da određene grupe koje imaju podršku od druge strane ne mogu da ugroze bezbjednost Kosova, što je, kako je kazao, dokazano više puta.

Izvor: Koha/Klan Kosova