Posljednji dan

Agencija za borbu protiv korupcije podsjetila je da je danas posljednji dan za redovno godišnje prijavljivanje imovine i da oko 550 javnih funkcionera još nije ispunilo ovu zakonsku obavezu, prenosi Ekonomija onlajn.

Agencija je pozvala javne službenike da iskoriste preostalo vrijeme i ispune ovu dužnost.

"Obrazac deklaracije se može predati kancelarijama tokom redovnog radnog vremena ili poslati putem mejla. Državni funkcioneri moraju da prijave status svoje imovine i članova porodice, podatke o svojoj imovini, prihodima, kao što su: nekretnine, pokretna imovina vrijedna više od tri hiljade eura, vlasništvo nad udjelom u preduzećima, hartije od vrijednosti, ušteđeni novac u banke i druge finansijske institucije, finansijske obaveze prema fizičkim i pravnim licima i godišnje prihode, ostvarene u zemlji ili van nje“, navodi se u saopštenju.

Agencija za borbu protiv korupcije podsjeća visoke javne zvaničnike da je neprijavljivanje krivično djelo. Zakonski rok za redovno godišnje prijavljivanje imovine za 2021. godinu je od 1. do 31. marta 2022. godine.

Agencija za borbu protiv korupcije već je podnela krivičnu proijavu zbog neprijavljivanja imovine protiv ministarske spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz i ministrarke industrije, trgovine i preduzetništva Rozete Hajdari.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online