U sklopu akcije PIK-a pod nazivom "Tačka" sprovedenoj prije dva dana na Kosovu, od 68 službenika osumnjičenih za primanje mita i zloupotrebu položaja, uhapšeno je 48 pripadnika Policije Kosova i dva carinika, dok je 18 osoba još uvijek u bjekstvu. Juče je određena mera pritvora za 25 uhapšenih, a danas za još 15.

Osnovni sud u Prištini juče je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana za 15 uhapšenih, mjeru javljanja policijskoj stanici u trajanju od mjesec dana devetorici službenika, dok se jedan brani za slobode zbog teške bolesti.

Osumnjičeni koji su saslušani u sredu, A. T.(A. TH), A. B., A. D., A. P., B. K., I. I., K. A., L. M., M. B., M. M., O. S., S. H., SH.K, U. M., E. T., S. ZH., A. B., B. XH., B. B., B. K., B. B., K. B., M. U. i R. A. terete se za izvršenje krivičnih dela: "učešće i organizovanje kriminalne grupe", "neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet i promet opojnih droga i psihotorpnih supstanci", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "podmićivanje", "vršenje uticaja" i "krijumčarenje robe“, saopštio je Osnovni sud u Prištini.

Prva grupa od 25 osumnjičenih službenika saslušana je juče, kada im je i određena mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.