Po višim cijenama

Direktor za potrošače u Kompaniji za distribuciju električne energije Sabri Tërnava rekao je da će obračun računa za električnu energiju za februar biti tačan, uprkos nedoumicama potrošača zbog odluke Regulatorne kancelarije za energetiku o poskupljenju struje od 9. februara, prenosi Koha.

Povodom žalbi potrošača da obračun neće biti dobro urađen, Tërnava je objasnio kako se obračunava struja.

On je rekao da se puna mjesečna potrošnja obračunava od datuma prethodnog računa do novog, pa će od 9. februara do kraja mjeseca biti obračunata struja po višim cijenama.

Tërnava je rekao da će se nove vrijednosti vidjeti u računima i da će biti objašnjeno koliko dana obračunato sa starim, a koliko po novim cijenama. Pojasnio je i da se na kraju vidi razlika koliko bi račun iznosio sa novim cijenama.

"Obračun je veoma precizan, ali postoje nedoumice u prikazu nekih parametara jer je bilo nemoguće prikazati sve u fakturi. Sve je obračunato potpuno kao da je nova faktura, sa novim cijenama, podacima koliko dana je obračunato sa starim cijenama i kolika je razlika ako je sve fakturisano sa novim cijenama. Ukupan iznos je na kraju tačan. Računica uvjerava da je sve tačno", rekao je on na KTV.

Regulatorna agencija za energetiku je nedavno odlučila o poskupljenju struje. Blok tarifa je određena na 800 kilovat časova mjesečno. Ko potroši manje od toga, račun će doći bez povećanja, a za one koje troše više od toga struja je skuplja, a Vlada je izdvojila 100 miliona eura subvencija nakon poskupljenja električne energije.