Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku saopštila je da je njen nalog na društvenoj mreži Facebook trajno ukinut.

Çitaku se požalila da je njen Facebook profil blokiran zbog "neprimjerenog sadržaja", iako kako je navela, nikada nije prekršila pravila na toj društvenoj mreži.

"Nije da me je toliko briga, ali nemate osnova da onemogućite moj Facebook. Nikada nisam prekršila pravila", napisala je Çitaku na Twitteru, obraćajući se administratorima Facebooka.

Takođe navela da sumnja ko je mogao da prijavi njenu stranicu, i da je situacija u kojoj se našla "jednostavno smješna".

Kompanija Meta navodi da ne mogu da ponovo razmotraju odluku o korišćenju njenog naloga jer je prošlo previše vremena.

Iz kompanije Meta su naveli da je Çitaku onemogućeno korišćenje naloga na Facebooku jer nisu poštovani "standardi zajednice", koji inače predstavlju neku vrstu vodiča za to šta je dozvoljeno da se objavljuje na Facebooku.

"Ne možemo da preispitamo ovu odluku jer je prošlo previše vremena od kada je onemogućeno korišćenje vašeg naloga", navode iz kompanije Meta i poručuju Çitaku da posjeti stranicu posvećenu "standardima zajednice" kako bi saznala više o tome koji sve mogu biti razlozi za to da se nekome onemogući korišćenje naloga.

Podsjećamo, Vlora Çitaku je saopštila da je njen nalog na društvenoj mreži Facebook blokiran na nedjelju dana.

U objavi na Twitteru, Vlora Çitaku je istakla da je razlog blokade njena objava o Novaku Đokoviću, kao i da zna ko ju je prijavio.