Predsjednik PDK

Predsjednik PDK Memli Krasniqi, prihvatio je poziv za radni sastanak sa premijerom Albinom Kurtijem, dok druge dvije opozicione partije, LDK i AAK, još uvijek nisu odgovorile, piše Reporteri.

To je potvrdio portparol PDK Faton Abdullahu, koji je rekao da će Krasniqi na ovom sastanku razgovarati o mogućnosti određivanja datuma za nove izbore, koje PDK vidi kao rješenje za izlazak iz krize.

„Demokratska partija Kosova je prihvatila poziv premijera Albina Kurtija na radni sastanak u ponedjeljak i mogu da potvrdim da će predsjednik Memli Krasniqi učestvovati na ovom sastanku. Naš stav kao stranke je jasan i dosljedan, Kosovo je u krizi i jedini izlaz su vanredni parlamentarni izbori, koji se moraju održati što je prije moguće. Stoga će učešće Krasniqija na ovom sastanku biti u cilju razgovora o mogućnosti određivanja datuma za nove izbore”, rekao je Abdullahu.

Druge dvije opozicione partije, LDK i AAK još uvijek nisu odlučile da li će ići ili ne.

Izvori iz LDK navode da se ne očekuje da će njihov predsjednik Lumir Abdixhiku otići na sastanak sa Kurtijem.

Alijansa za budućnost Kosova još nije odlučila da li će prihvatiti poziv premijera Albina Kurtija za sastanak na koji će biti pozvani i Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova, prenosi Albanian post.

Portparol AAK-a Kushtrim Xhemaili je potvrdio da je stigao poziv od Kurtija i naglasio da ova politička partija još uvijek razmatra učešće.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri