O poskupljenju struje

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj upitao je na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine zašto nema odluke o viznoj liberalizaciji Kosova i optužio je Pokret Samoopredjeljenje da stvara "crne fondove", prenosi Reporteri.

"Rekli ste kako da se riješimo OVK, pa ćemo da dobijemo viznu liberalizaciju. Gdje je ona? Šta vam je rekao francuski ambasador?", poručio je Haradinaj obraćajući se aktuelnoj vlasti.

On je optužio Samoopredjeljenje da pravi "crne fondove"


"Ko god je vladao posljednjih 20 godina imao je analize, između ostalog i o energetskoj situaciji. Gdje su te analize danas, gdje su ti ljudi koji su tada radili analize. Izdvojeno je 100 miliona eura za subvencije. Ako je otišlo 100 miliona, zašto cijena raste? Zašto ovaj premijer ne održi istu cijenu do jeseni, do sljedeće zime? Molim vas da ne stvarate crne fondove”, izjavio je Haradinaj na sjednici Skupštine koju su sazvali poslanici Alijanse za budućnost Kosova zbog poskupljenja struje.

Haradinaj je poručio da je dobro da se razgovara o tarifama uprkos tome što je Regulatorna kancelarija već donela odluku o poskupljenju.

“Vjerujem da imamo prostora da opozovemo i suspendujemo tu odluku“, dodao je Haradinaj.

On je dodao i da je Kurtijeva Vlada predstavlja prevaru, kao i da ne očekuje od poslanika Pokreta Samoopredjeljanja da to prihvate.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri