Policijski inspektorat Kosova

Policijski inspektorat Kosova povodom suspenzije policajca Amira Hoxhe, saopštio je da nije dao nikakvu preporuku za njegovo udaljavanje sa posla i da je policajca suspendovala policija, prenosi Reporteri.

Policijski inspektorat Kosova je primio brojne zahtjeve u vezi sa suspenzijom policijskog službenika u Regionalnoj direkciji Priština.

"Pozivajući se na brojne zahtjeve, obavještavamo vas da Policijski inspektorat Kosova ne vodi ovaj slučaj i nije dao preporuke za suspenziju i da je ovu suspenziju izvršila policija. Na osnovu zakonskih ovlašćenja PIK-a, istražitelji PIK-a istražuju sva krivična djela koja su počinili zaposleni u Policiji Kosova, bez obzira na čin i položaj tokom obavljanja dužnosti ili van nje", navodi se u obavještenju.

Kažu da PIK daje preporuku za suspenziju u slučajevima istrage krivičnih djela i kada je to u interesu istražno-krivičnog postupka.

Policajac Amir Hoxha saopštio je na Facebooku da je suspendovan sa posla na tri dana zbog, kako je naveo, nakon objave u kojoj je izrazio nezadovoljstvo zbog neplaćanja obroka za policajce i kritika koje je izneo na račun poslanika zbog troškova za gorivo.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri