Nastavlja se polemika

Bivši premijer Kosova Isa Mustafa odgovorio je nekadašnjem holandskom ambasadoru na Kosovu Robertu Boschu, koji je nazvao neistinitim Mustafine izjave da njemačka kompanija "Bilfinger" nije uradila ništa na obnovi elektrane Kosovo A, i pozvao ga da pokaže dokumentaciju te njemačke kompanije, prenosi Lajmi.

"Ne želim da se bavim ambasadorom Boschom, ali želim još jednom da naglasim da nam Bilfinger nije ponudio ništa više od nekoliko stranica slika blokova TE Kosova A u PowrPointu", kaže Mustafa.

Mustafa je zatražio od bivšeg ambasadora Boscha da javnosti predstavi dokumentaciju "Bilfingera", za koju kaže da je nikada nije video i da mu nije ni predočena.

"U suprotnom, pošto se Bosch predstavlja kao kralj istine, neka javnosti predstavi Bilfingerovu dokumentaciju sa studijom izvodljivosti, sa troškovima i izvorima ulaganja, precizirajući da li će to biti nova ili polovna oprema koja će biti instalirana na Kosovu A, sa izvorima finansiranja i stopom povraćaja ulaganja. Nikada nisam video ovu dokumentaciju kao premijer, jer nam nije prezentovana", rekao je Mustafa.

Bivši ambasador Holandije na Kosovu Robert Bosch reagovao je na objavu bivšeg premijera Ise Mustafe na Facebooku, koji je juče naveo da njemačka kompanija "Bilfinger" nije pokazala interesovanje za obnovu Kosova A.

Bosch je rekao da je ono što je Mustafa napisao neistina, da je lično učestvovao i da su holandske i njemačke ambasade dale sve od sebe da ubede vladu da je nadogradnja četiri od pet jedinica izvodljiva i relativno jeftina, ali bezuspješno.
 
Izvor: Kosovo online/Lajmi.net