Ispadi

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz nastavila je sa gafovima u javnosti, pa je tako izjavila saučešće povodom smrti bivšeg komandanta Kfora Klausa Reinhardta, navodeći da je on bio prvi komandanta Kfora, piše Koha.

Kako navodi taj medij, prvi komandant Kfora je bio ser Michael David Jackson, a Reinhardt drugi po redu.

Ta objava Donika Gërvalla-Schwarz na Facebooku je kasnije ažurirana i greška je ispravljena, međutim, dodaje Koha, to nije prvi put da ministarka spoljnih poslova Kosova pravi takve greške.

Kada se dogodila eksplozija u bolnici u Tetovu Gërvalla-Schwarz je u izrazu saučešća nana Twitteru, umjesto da ministra spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija, označila fudbalera Zlatana Ibrahimovića. I taj greška je kasnije izmjenjena.

Ispada je bilo i na zvaničnom nalogu Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore na Twitteru, gdje je umjesto zastave NATO, objavljena zastava Ujedinjenih nacija.

Naime u objavi u kojoj je najavljena posjeta generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Kosovu 1. jula, umjesto zastave NATO postavljena je zastava UN na tri mjesta.

Isto se dogodilo i kada je upućena čestitka Andori za Dan nezavisnosti, a postavljena zastava Moldavije.

Ministarstvo spoljnih poslova i Donika Gërvalla-Schwarz su i ranije kritikovani zbog objava na Twitteru, posebno onih koje imaju veze sa Rusijom, uz ocjenu napisane uz pomoć "Google prevodioca".

Pres Komisijom za spoljne poslove Donika Gërvalla-Schwarz se pravdala da je do toga došlo zbog ograničenja broja karaktera na Twitteru.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore