Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Mimoza Kusari-Lila stala je u odbranu ministarke pravde Albulene Haxhiu, poslije optužbe poslanice PDK Blerte Deliu-Kodre da je ministarkin zet uhapšen zbog terorizma u Sjevernoj Makedoniji, prenosi Koha.

Ona je rekla da je njoj kao ženi u politici najgora stvar da ne zaštiti drugu ženu i navela da su optužbe Deliu-Kodre neosnovane i neprincipijelne, a da je PDK u ime rata zlostavljala i krala.

Kusari Lila je rekla da je Delia-Kodre doslovno rekla ministarki pravde u skupštinskoj raspravi "kako će izgledati sastanak sa vašim njemačkim kolegom kada u vašoj biografiji piše da je vaš zet osuđen za terorizam u Makedoniji".

"Nije prvi put da Deliu-Kodra napada rat dok je ovdje u Skupštini glasala protiv zakona o silovanim osobama i o Specijalnom sudu”, rekla je Kusari-Lila.

Ona je navela i da Deliu-Kodra nastavlja da "napada" i ne poriče da njena sestra radi u Nabavci Skupštine, niti da njen brat radi u kancelariji za nabavke u Skupštini.

"Da li su ove vrijednosti u ime rata, da li su svi zaposleni u ime rata koji ste zloupotrebili, ukrali ste”, navela je Kusari-Lila.

Deliu-Kodra kaže da se izjava o osuđeniku u Makedoniji zloupotrebljava za njeno linčovanje i objasnila da u skupštinskoj raspravi osuđenog ni u jednom trenutku nije nazvala teroristom.

"Kako je moguće da ja, Blerta Deliu Kodra, imam takvo mišljenje prema OVK kao što su neki od vas pokušali da aludiraju. Obraćam se samo da izrazim žaljenje zbog nesporazuma koji želim da ispravim”, rekla je Deliu-Kodra i navela da su pojedini njenu izjavu namjerno pogrešno protumačili.

Smatra da se time nastojalo da se skrene pažnja sa toga što vlada nema rezultate.


Blerta Deliu Kodra/Facebook
 
Izvor: Kosovo Online/Koha ditore