Do fizičkog sukoba više osoba koje je došlo jučer oko 18:45 u trgovačkom centru "Galeria Shopping Mall" u Prizrenu u kojem suaštitari fizički napali jednog člana romske porodice jer nije nosio masku, psujući ga: "Ta q… magjupin e nanës" i nastavili s batinama i ozbiljnim prijetnjama reagovala je i Emilija Redžepi, potpredsjednica Vlade Republike Kosovo.

Ona je na svojem Facebook nalogu napisala da najoštrije osuđuje  čin varvarstva i iskazivanja mržnje i netrpeljivosti prema drugim narodima koji dolaze iz redova nevećinske zajednice.

"Kao potpredsjednica Vlade Republike Kosovo najoštrije osuđujem  čin varvarstva i iskazivanja mržnje i netrpeljivosti prema drugim narodima koji dolaze iz redova nevećinske zajednice, a koji se nažalost desio sinoć u tržnom centru u Prizrenu, gdje je napadnuta jedna romska porodica iz razloga sto nisu nosili maske.

Zgrožena sam na šovinističke uvrede na bazi rasne i etničke pripadnosti te najoštrije osuđujem napad na pripadnike romske nacionalne zajednice!

Romi su ravnopravni građani našeg grada i države, koji uživaju ista prava podjednako kao i svi ostali građani.

Odgovaraće svi oni koji su učestvovali u napadu, sigurna sam u rad nadležnih institucija!", napisala je Emilija Redžepi, potpredsjednica Vlade Republike Kosovo.