Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Blerta Deliu-Kodra rekla je da je predsjednik njene stranke Memli Krasniqi poslao otvoreno pismo premijeru Kurtiju zbog nemogućnosti Vlade Kosova da upravlja pandemijom, najavivši da će opozicione partije pokušati da naprave jedinstveni front kako bi se prevazišla ozbiljna situacija u vezi pandemije, prenosi Ekonomia onlajn.

Deliu-Kodra zahtjeva da se što prije vrati u parlament, gde će kako je navela zatražiti od Vlade da izmjeni Zakon o budžetu.

“Imamo sve veći porast slučajeva. Teško je vrijeme za Kosovo, teško je vrijeme za suzbijanje pandemije, stoga smatramo da bi Vlada prvo trebalo da preduzme mjere protiv ove teške situacije. U političkom trenutku u kome se nalazimo, naravno, nema ništa važnije od života građana Kosova. Svi smo mi politički predstavnici i trebali bismo biti zabrinuti zbog ove situacije", rekla je Deliu-Kodra.

Ona je istakla da u pregledu budžeta uopšte nije razmatrano pitanje mjera u borbi protiv pandemije koje bi Kosovo trebalo da preduzme.

Izvor: Kosovo Onlajn/Ekonomia online