44 smrtna slučaja u tri dana

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku ukazao je danas na tešku situaciju sa koronavirusom na Kosovu i veliki broj preminulih, među kojima su i mladi ljudi koji su bili zaraženi novim sojem virusa.

Abdixhiku je na Facebooku napisao da su 44 smrtna slučaja u tri dana za područje kao što je Kosovo, veliki broj i da zbog toga treba nešto hitno preduzeti.

On je istakao da ne želi da politizuje ove pitanje i da na njemu dobija političke poene, ali da je neshvatljivo da se aktuelna vlada ponaša kao da je sve u redu.

“Vlada se i dalje ponaša kao da se ništa ne dešava; kao da nemaju ništa u ruci. Prekjuče je bilo 17 mrtvih, 13 juče, 14 danas. A pošto se ne bave pandemijom, šta svi oni tamo rade? Kako vojska vladara provodi svoje vrijeme juče i danas - u danima kada je umrlo 44 građana? Izložbe slika u Grand hotelu i simpozijumi o jeziku - za koje izgleda da premijer nalazi vremena - mogu malo pričekati. U poređenju sa hiljadama ljekara suočenih sa pandemijom i 24.000 zaraženih koje trenutno imamo, danas ništa drugo nije važno. Ništa”, poručio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online