Direktor takozvane kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković započeo je u četvrtak dvodnevnu posjetu državi koju zvanični Beograd smatra „dijelom Srbije“.

Među mjestima koja je posjetio srpski izaslanik bilo je i selo Gojbulja u Vučitrnu, izvještava Klan Kosova.

Tamo je srpski političar posjetio porodicu čiji je sin, 13-godišnji Nikola Perić, prema njihovom izvještaju, napadnut 1. jula.

Petković, ne čekajući zvanični zaključak istrage slučaja, kaže da se zna ko je napao Perića, kome je dao poklone i obećao da o njegovom slučaju brine i sam predsjednik Aleksandar Vučić, čak ga i spominjući na sastanku dijaloga u Briselu.

„Ko želi da upozna 13-godišnjeg junaka, treba da dođe u Gojbulju, jer smo mi danas došli i upoznali malog stvarnog heroja, Nikolu Perića, kojeg su ‘albanski ekstremisti’ pretukli, samo zato što je Srbin, koji ima ‘srpsko ime i prezime’ i zato što je nosio pravoslavni krst, koji mu je skinut sa grudi i zgažen u trenutku napada“, rekao je.

Petković je ljutito reagovao na pitanje da li zlostavljaju djecu radi političke koristi.

„Djecu zlostavljaju oni koji ih napadaju. Znate da su oni ti koji su napali ovo dijete, koji su naneli malom Nikoli povrede. Oni zlostavljaju ne samo Nikolu, već i svu srpsku djecu i sve Srbe na Kosovu i Metohiji i njihovu imovinu“, dodao je srpski izaslanik.

Tokom posjete Gojbulji, Petkovića je pratio ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Goran Rakić.

Izvor: Klan Kosova/Kossev