Funkcioner PDK

Sami Lushtaku, koji je bio optužen pred EULEX-ovim sudom, rekao je da je ova misija, kako bi opravdala svoju platu i boravak na Kosovu, morala da podnosi neopravdane tužbe i ocjenio da su tužbe međunarodnih misija na Kosovu, Unmika, EULEX-a i Specijalnog suda, političke, prenosi Ekonomija onlajn.

Lushtaku, inače funkcioner PDK, rekao je da se "dobro zna ko je na Kosovu bio žrtva a ko agresor" i istakao da "oni koje je dio međunarodne zajednice žrtvovao kao topovsko meso, ne treba da budu žrtva nastavka razgovora Kosova sa Srbijom“.

"Sve stvari koje su se dogodile na Kosovu, i sud UNMIK-a, i sud EULEX-a, ali i Haški sud, su politički. Dio međunarodne zajednice traži ravnotežu između rata OVK i rata u Srbiji. Mislim da su se stvari pomiješale, jer smo mi bili žrtve i vrlo je dobro poznato ko je agresor. Uvjeren sam da nas je dio međunarodne zajednice koristio kao topovsko meso i nemojte više ljude žrtvovati za nastavak razgovora sa Srbijom. Nismo bili i nismo protiv razgovora, jer dobro znamo da je sada Kosovo nezavisna država i želimo da svaka država krene svojim putem", rekao je Lushtaku.

Po njegovim riječima, međunarodne misije su morale da podnose neutemeljene optužbe, da bi opravdale svoje prisustvo na Kosovu.

"Međunarodne misije su, da bi ostale na Kosovu, morale da se služe klevetama i lažnim optužbama i da bi opravdale visoke plate koje su primali“, naglasio je Lushtaku.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online