UHAPŠENI ZBOG ZLOUPOTREBE TENDERA

Jedinica za privredni kriminal Policije Kosova u Gnjilanu uhapsila je danas pet osoba osumnjičenih za "zloupotrebu položaja ili službenog položaja". Istraga je trajala više mjeseci za dva asfaltirana puta koja su posuta šljunkom.

Uhapšeni su: F.A., F.R.; R.Sh., Sh.K. i S.S.

Sumnjiče se da su tokom sprovođenja ugovora iz jula 2019., o asfaltiranju seoskih puteva u opštini Vitina izvršili zloupotrebu. Prvoosumnjičeni F.A., kao rukovodilac za nabavku, potpisao je nalog za nasipanje šljunka na dva puta u selu Požaranje u iznosu od 9.747 €. Međutim, ovi putevi su već bili asfaltirani prije dvije godine.

Trojica osumnjičenih su članovi komisije za tehnički prijem i oni se terete da su uneli u zapisnik netačne podatke o tome da je rukovodilac radova bio prisutan, a nije, te da nisu imali znanja o ovom tenderu, jer je na puteve nanet šljunak, a oni su zapravo bili asfaltirani.

Prema dokumentaciji vidi se da su dva puta asfaltirana – završena i plaćena još 2019. godine, a da su radovi nasipanja šljunkom pomjereni za 2020. godinu u iznosu od 6.870 €, dakle, već na popločanom putu.

Dvojici je određeno 48-časovno zadržavanje – F.A. i F.R., dok su ostali pušteni u redovnom postupku.

Istraga još uvijek traje.