Lider LDK

Lider Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku izneo je brojne kritike na račun aktuelne vlade navodeći da u prvih 100 dana vlada na čelu sa Albinom Kurtijem nije pokazala nikakve rezultate.

Abdixhiku je u dugačkom postu na Facebooku govorio o političkom i porodičnom zapošljavanju u upravnim odborima državnih preduzeća, obećanjema koja nisu ispunjena kada je u pitanju Nacionalna unija, dok je za Zajednicu srpskih opština napisao da je “postala Udruženje”.

“Kurtijeva vlada puni 100 dana, bez ikakvih rezultata i bez ikakvih znakova koji se pamte. Puno riječi i slika koje nigdje ne djeluju-ovo mora da je jedan od najdepresivnijih početaka koje je Kosovo ikada imalo. Velika očekivanja za promene zaista su se suočila sa promjenama - ne zbog dubokih problema naše zemlje, već onih koji danas drže druge stolice”, napisao je Abdixhiku.

On je rekao da zemlje u okruženju razmišljaju i projektuju luke i aerodrome, gasovode i infrastrukturne projekte, bolnice, stadione i škole, ali da se to na Kosovu ne dešava.

“Našoj vladi nedostaju i snovi i ideje”, napisao je Abdixhiku.

Prema njegovim riječima, kazna za ovakav neuspjeh u vladanju, vladajući Pokret Samoopredjeljenje stići će već na lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar.

“Kako vladaju opštine, tako vlada. U oktobru ćemo dati prvi odgovor na ovu dvojnu invalidnost” poručio je lider LDK.

Izvor: Kosovo Online