U kontaktu sa građanima

Načelnik Inspektorata policije Kosova Kushtrim Hodaj izjavio je da je od početka ove godine Inspektorat primio 495 žalbi zbog raznih prekršaja koji su počinili policijski službenici, prenosi Lajmi.

Hodaj je precizirao i da je na osnovu podnesenih žalbi, Inspektorat zatražio suspenziju 46 policajaca, dok su uhapšena 24 policijska službenika.

"Od januara do danas podneto je veliki broj žalbi. Pokrenuli smo krivične istrage, koje su rezultirale suspenzijama i hapšenjima. Policija je velika organizacija koja sprovodi zakone i u kontaktu je sa građanima, a kada oni iznesu sve te zabrinutosti naša je obaveza da se time pozabavimo i istražimo bilo kakvu nezakonitu akciju policije“, rekao je Hodaj.

Prema njegovim riječima, saradnja sa drugim institucijama omogućila je da budu efikasniji.

"Trudimo se da imamo blisku i korektnu saradnju sa svim institucijama za sprovođenje zakona, počev od Tužilaštva i policije, jer se mnogi slučajevi istražuju zajedno. Imamo dobru saradnju sa rukovodstvom policije. Imamo za cilj da zajedno vodimo računa da je policija profesionalnija i da je očistimo od inkriminišućih elemenata koji mogu biti u njenim redovima", zaključio je Hodaj.