Svi, od rata do danas

Kandidat Alijanse za novo Kosovo za poslanika Islam Pacoli kaže da su da su sve vlasti, od rata do danas, Kosovo smatrale svojom ličnom imovinom, prenosi Ekonomija Onlajn.

Pacoli je dodao da su sva ulaganja na Kosovu urađena bez jasne kalkulacije u pogledu uticaja na ekonomski razvoj.

"Autoputevi su neophodni, ali prije nego što se nešto izgradi, mora se napraviti proračun ekonomskog razvoja, što je prioritet. Vlasti to uzimaju kao svoje vlasništvo.To je totalna greška. Nisam bio zadovoljan nijednom vladom od rata do danas", rekao je Pacoli.

Kako je istakao, ne želi da govori o drugim strankama, jer svako ima svoj program i orijentaciju.

"Želeo sam da razgovaram samo o našoj koaliciji koja ima cilj da smanji ili eliminiše korupciju", rekao je Pacoli.

Prema njegovim riječima, potrebno je pružiti pomoć Albancima u "Preševskoj dolini", a kosovske vlasti trebalo bi da izdvoje 50 miliona eura za tu namjenu.

"Pokrenuo sam ovo pitanje u parlamentu i tražio sam iznos za koji mislim da je simboličan, da se svake godine dodeli 50 miliona eura za Preševo, Medveđu i Bujanovac", kaže Pacoli.

Govoreći o nedostatku električne energije i šteti koja se nanosi preduzećima, rekao je da su u mnogim slučajevima korišćeni dvostruki standardi.

"Ako građanin nije redovan sa uplatama, isključenje se vrši odmah. Pozivam sve građane da zahtjevaju svoja prava i da nikada ne prestanu da podižu svoj glas kada postoji nepravda", rekao je Pacoli.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online