Čujem se sa Thaçijem i Veselijem

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj rekao je da glavna zasluga za izglasavanje Zakona o ekonomskom oporavaku, koji će pomoći građanima u situaciji sa panedmijom, pripada njegovoj stranci, prenosi Gazeta Express.

"Zasluga je PDK za odobrenje Zakona o ekonomskom oporavku" rekao je Hoxhaj u intervjuu za Kanal 10.

Prema njegovim riječima izglasavanje Zakona prva je odluka u okviru odgovornosti koju je preuzeo kao vršilac dužnosti predsjednika PDK, ali da je to zasluga i šefa poslaničke grupe Bedrija Hamze i ostalih stranačkih eksperata.

Istakao je da pristup PDK nije bio uslovljavanje, već unaprijeđenje Zakona, koji će podržati privatni sektor i građane, i da je na insistiranje PDK vrijednost paketa pomoći u Zakonu veća za 250 miliona eura.

Hoxhaj: Često razgovaram sa Thaçijem i Veselijem


Hoxhaj je rekao da često razgovara telefonom sa Kadrijem Veselijem i Hashimom Thaçijem koji su u pritvoru Hagu, a protiv kojih je Specijalni sud podigao optužnicu, prenosi Reporteri.

Dodao je da ne razgovaraju o politici, već da su to prijateljski razgovori o tome kako provode dan.

"Razgovarao sam sa Thaçijem i Veselijem, to su razgovori ljudske prirode, kako ste, kako provodite dan, kakva vam je hrana", rekao je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express/Reporteri