Izražavaju revolt i nezadovoljstvo

Predsjednik Koordinacionog savjeta mljekarskih udruženja Ramadan Memaj, izjavio je da bi narednih dana poljoprivrednici mogli da organizuju proteste i upozorio da bi putevi širom Kosova mogli biti blokirani, prenosi Koha.

„Smatramo da je jedina odgovorna odluka koja bi bila u skladu sa stvorenom situacijom je uklanjanje proizvoda od palminog ulja što je prije moguće“, izjavio je Memaj za „Interaktiv“ na KTV.

On je dodao da su došli u situaciju da je mlijeko počelo da teče, nije se reagovalo na vrijeme uprkos njihovom stalnom upozorenju, jer su bili sigurni da će doći do ovog stanja.

“Ne shvataju nas ozbiljno, situacija je takva kakva jeste. Poljoprivrednici nisu spremni da odustanu od protesta. Danas ste vidjeli protest koji nije bio tako masovan, ali u narednim danima možete vidjeti blokade puteva širom Kosova, gdje će poljoprivrednici izaći sa svim poljoprivrednim alatima da izraze revolt i nezadovoljstvo. Nadam se da neće doći do ovoga, ali oni insistiraju da se to dogodi vrlo brzo, u naredna dva ili tri dana”, rekao je on.

Izrazio je nadu i kako je rekao uvjerenje “da će sada Vlada Kosova ozbiljno shvatiti stvorenu situaciju, sarađivati u pronalaženju zajedničkih rješenja i da neće dozvoliti da sva ova ulaganja propadnu i što je još gore ovako nešto utiče na zdravlje potrošača”.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore