Policija Kosova

Direkcija za istragu privrednog kriminala i korupcije uhapsila je juče građevinskog inspektora u opštini Priština koji je tokom prikrivene operacije na djelu uhvaćen kako prima mito.

Operacija je organizovana nakon što je ovoj Direkciji 29. septembra podnosilac žalbe, vlasnik jedne građevinske kompanije prijavio da mu je opštinski građevinski inspektor obustavio radove na zgradi u jednom od naselja u Prištini uprkos tome što poseduje građevinsku dozvolu. Dalje, prema navodima vlasnika firme, inspektor je zatražio mito kako bi omogućio nastavak radova.
Direkcija za istragu privrednog kriminala i korupcije zajedno sa regionalnom jedinicom iz Prištine je po prijemu informacije, preduzela sve potrebne istražne radnje kako bi se verifikovale informacije koje je pružio podnosilac žalbe, a potom je i obezbjeđeno sve što je bilo potrebno za simulaciju krivičnog djela, konkretno – obezbjeđen je i fotografisan novac koji je korišćen za simulaciju.
Tokom prikrivene operacije koja je organizovana juče u 17 časova, u restoranu u Prištini, osumnjičeni je uhapšen kada je od podnosioca žalbe primio novčani iznos. Primljeni novac bio je u tašni osumnjičenog.
Ovim radnjama osumnjičeni se tereti da je počinio krivična djela: "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "primanje mita".
Sa osumnjičenim je obavljen razgovor u prisustvu branioca, a nakon konsultacija sa pritvorskim tužiocem Osnovnog tužilaštva u Prištini, isti je rješenjem o odluci o zadržavanju osumnjičenog sproveden u pritvor u trajanju od 48 sati.