Lider Demokratske partije Kosova

Lider Demokratske partije Kosova, Kadri Veseli, smatra da je vlada Avdullaha Hotija umorna i neodgovorna.

"Vlada koja pokušava da uradi nešto ali ne radi ništa, sjednice prolaze i nema brojeva, pokušava nešto da prođe a nije spremna, vidi se koliko je ova vlast umorna i neodgovorna", rekao je Veseli.

Kada je u pitanju Zajednica srpskih opština u pregovaračkom procesu sa Srbijom, Veseli je rekao da Ustav Kosova treba poštovati.

"Dužni smo da vjerujemo u ono što postoji u Republici Kosovo, a to je Ustav." Za svako pitanje vezano za dijalog imamo Ustav, ne samo za Zajednicu", rekao je on.

Veseli nije imao komentar na najnovija dešavanja vezana za Specijalni sud.

Predsjednik PDK najavio je da će od sljedećeg mjeseca početi sa objavljivanjem kandidata za gradonačelnike, za sljedeće izbore.

"Počevši od sljedećeg mjeseca objavićemo kandidate za predsjednike opština na Kosovu, većina njih biće javno objavljena ove godine. Takođe, od sljedećeg mjeseca počećemo da objavljujemo kandidature za skupštine opštine", rekao je Veseli.

Na konferenciji za novinare Veseli je bio zajedno sa predsjednikom opštine Drenas Ramizom Ladrovcijem, pošto je ova opština dobila prvo mjesto za transparentnu upravu, Veseli je rekao da je Drenas primjer kako upravlja PDK.

"Drenas je na prvom mjestu za transparentno upravljanje u službi građana, bez korupcije. To je primjer koji slijede svi gradonačelnici opština kojima upravlja PDK. Te opštine se rukovode na legalan, zdrav način, one su primjer upravljanja PDK", kazao je Veseli.