Među njima je i Hashim Thaçi

Imovina oko 950 visokih funkcionera i zvaničnika biće još jednom provjerena od strane Agencije za borbu protiv korupcije, među njima je i predsjednik Kosova Hashim Thaçi, prenosi Gazeta Express.

Putem javnog izvlačenja utvrđena su imena zvaničnika čija će imovina biti provjerena. Žrijebom je izvučen i predsjednik Thaçi, pojedini  poslanici u Skupštini Kosova i pojedini gradonačelnici.

Na listi su ministar zdravlja Armend Zemaj, ambasador Kosova u Njemačkoj Beq Cufaj, gradonačelnik Peći Gazmend Muhaxheri, gradonačelnik Suve Reke Bali Muharemaj, predsjednica Osnovnog suda u Prištini, Aferdita Bytyqi.

Neki od poslanika Skupštine Kosova takođe su dio liste koju je objavila Agencija poput Doruntine Maloku, Valdete Idrizi, Bese Ismaili, Labinote Demi-Murtezi, Branislava Nikolića, Artana Abrashija i Sejdiu Hoxhe, samo su neka imena na spisku.

Inače, Agencija za borbu protiv korupcije ima zakonski mandat da vrši punu kontrolu nad imovinom zvaničnika koji nisu izabrani žrijebom.

„Pored ovog spiska koji je objavljen javnom lutrijom, Agencija za borbu protiv korupcije ima i zakonski mandat da vrši punu kontrolu nad imovinom drugih službenika koji nisu izabrani žrijebom, po službenoj dužnosti ili na zahtjev javnosti ili drugih zainteresovanih lica, u slučajevima kada postoje sumnje zasnovane na tačnosti i ispravnosti izjava“, navedeno je u saopštemju Agencije za za borbu protiv korupcije.

Na ovom linku https://akk-ks.org/assets/cms/uploads/files/Deklarimi%20i%20Pasurise/Li… možete pronaći potpunu listu službenika koji će biti pod punom kontrolom imovine.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express