Bivši poslanik u Skupštini Kosova

Bivši poslanik u Skupštini Kosova Milaim Zeka poručio je sinoć da Demokratska partija Kosova (PDK) postaje rep stranke koja je u potpunosti protiv interesa Kosova.

Zeka je tako prokomentarisao izjavu lidera PDK Kadrija Veselija, da će stranka koju on vodi glasati za svrgavanje vlade Avdullaha Hotija, ako Pokret Samoopredjeljenje uspije da prikupi 40 glasova.

"Ova izjava je za mene vrlo čudna i veoma iznenađujuća. Čudno jer PDK postaje rep stranke koja je u potpunosti protiv interesa Kosova. Iznenađujuće, jer se to dešava u trenutku kada je Samoopredjeljenje pokazalo krajnje protivljenje zemljama vitalnim za postojanje Kosova. PDK, možda nesvijesno, pada u klopku Samoopredjeljenja", naveo je Zeka uobjavi na Facebook nalogu.

Kako je naveo, lider PDK je rekao da je Kosovo izgubilo historijsku šansu u Vašingtonu, ne prihvatajući činjenicu da je PDK dva puta gubio ovu šansu.

"Gorka istina mora se reći javnosti da je najveće neslaganje u političkoj historiji sa našim međunarodnim prijateljima došlo u vruheme kada su PDK, Alijansa i Inicijativa vladali zajedno. Glavna greška u ovom sukobu je bila od PDK, jer je imala najveći broj poslanika", ocjenio je Zeka.

Prema njegovim riječima, PDK treba da se otrezni i interno mora da se reformiše i očisti one koji su počinili kriminalna djela u javnim preduzećima, u policiji, u tužilaštvu, u pravosuđu, u medijima, u svemu, u ime i uz direktnu podršku ove stranke.

"Kadri Veseli treba da se osloni na one ljude koji rade prvo za Kosovo, a zatim za stranku, ali ne i sa onima koji su do sada, radili samo za svoj džep, a malo za stranku. U suprotnom neće ići naprijed", zaključio je Zeka.

Izvor: Kosovo Online