Majka iznenađena tretmanom

Ljekari ORL klinike Univerzitetskog-kliničkog centra u Prištini spasili su život devetomjesečne srpske bebe, kojoj je zrno pasulja bilo zaglavljeno u disajnim kanalima, saopštili su iz UKCK.

Kako se navodi u saopštenju, intervencija je trajala oko 40 minuta, a strano tijelo je iz bronhija izvađeno postupkom bronkoskopije.

“Beba muškog pola iz srpske zajednice, sa prebivalištem u opštini Kamenica, prvobitno je bila poslata u bolnicu u Gnjilanu, međutim nakon poteškoća sa disanjem, ljekari su pacijenta intubirali i hitno prebacili u Prištinu. Zdravstveno stanje bebe je dobro i danas će biti puštena kući”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, majka dječaka Milica Stojković zahvalila se ljekarima na obavljenom poslu, priznavši da je bila iznenađena prijemom i tretmanom ljekara.

“Izuzetno sam zadovoljna načinom na koji je tretirana naša beba. Nemam riječi da to opišem. Ovdje se ljudi ne razlikuju na osnovu nacionalnosti. Svaki Srbin koji ima zdravstvenih problema može ovdje doći bez ikakvih problema“, rekla je Stojković.

Izvor: Kosovo Online