Poslanik Demokratskog saveza Kosova

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Frasher Demaj ocjenjuje da bi delegacija Kosova, koja je juče otputovala u Vašington na razgovore sa Srbijom, trebalo da u svom sastavu ima predstavnike opozicije i ljude sa akademije.

Demaj smatra da je velika greška što opozicione stranke nisu postale dio ove delegacije, jer bi na taj način bili bolje predstavljeni, javlja TV Klan Kosova.

“Unutar koalicije je bilo prilika za ovo. Po mom mišljenju, u ekipi je trebalo da bude ličnost sa Akademije nauka i umjetnosti Kosova. Prvi razlog je profesionalno iskustvo i stručnost, drugi su veze koje su možda imali i naravno političko iskustvo koje imaju. Delegacije je mlada, što govori da tamo nema iskusnih ljudi“, rekao je Demaj.

Demaj je rekao da će premijer Hoti morati da postigne, kada dođe vrijeme da se postigne dogovor, da u delegaciji budu profesionalci.

„Premijera Hotija i vladajuću koaliciju treba da predstavljaju stručni ljudi, ljudi sa političkim iskustvom, sa kojima će tamo biti konsultacija kako bi Kosovo bilo bolje predstavljeno. Ako razgovori ne dovedu do uzajamnog priznavanja, onda ti razgovori nemaju smisla”, zaključio je Demaj.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova