Klinički centar raskinuo ugovor

Skoro 10 hiljada eura, vrijednost je tendera koji je bolnica u Uroševcu dodelila kompaniji "Bubeari Komerc" za isporuku boca sa kiseonikom za slučajeve koronavirusa. U pitanju je ista kompanija koja je prije dvije godine osumnjičena za ilegalnu proizvodnju medicinskog gasa, za koji se pretpostavlja da je bio uzrok smrti pacijenata u Univerzitetsko kliničkom centru (UKCK).

Stvorene su sumnje tokom istrage da je medicinski gas kojim je kompanija snabdjevala Univerzitetsko-klinički centar Kosova, bio uzrok smrti četvoro pacijenata u septembru 2017. godine u UKCK. Vlasnik kompanije Naser Guri je uhapšen.

Zdravstvena inspekcija uz pomoć policije izvršila je inspekciju u ovoj kompanji. Iz njihovog izvještaja proizilazi da je utvrđeno da je ova kompanija nelegalno proizvodila medicinski gas koji se koristio u bolnicama širom Kosova.

Tada je UKCK odlučio da raskine ugovor sa ovom kompanijom.

I dok je istraga u toku, bolnica u Uroševcu je sa "hitnim zahtjevom“ dodjelila tender u iznosu od 9.929 eura za isporuku 45 boca sa kiseonikom za slučajeve Covid-19, izvještava KTV.

Kompanija je pobjedila na tenderu 11. avgusta.

Prema navodima u pismu ponuđača, kompanija je dostavila tendersku ponudu sa najnižom cijenom i popunila svu neophodnu dokumentaciju u dosijeu tendera i u obavještenju o ugovoru, jer je navedeno da je bila jedina kompanija koja je uručila ponudu.

Izvor: Gazeta Express/Kossev