Predsjednik Pokreta Samoopredeljenje

Bivši premijer i predsjednik Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti rekao je da na Kosovu treba održati izbore, jer, prema njegovim riječima, veliki nedostatak legitimiteta ne može biti prevaziđen ničim drugim osim novim izborima, objavio je Klan Kosova.

"Moramo održati opšte izbore na Kosovu, ali i u Podujevu i Sjevernoj Mitrovici. Najmanje dvije trećine su u opoziciji. Šef ilegalne vlade ima manje od sedmine glasova predsjednice Skupštine Vjose Osmani”, rekao je Kurti.

On je dodao da su "protesti neizbježni, biće mirni, jer je Samoopredjeljenje najveća stranka na Kosovu”.

“Mi smo prva stranka na Kosovu, glavni smo i najmoćniji politički subjekat u Republici Kosovo. Stoga mislim da uz tako slabu vladu, a tako snažnu opoziciju koja se sastoji od Pokreta Samoopredjeljenje i drugih, imamo sva potrebna sredstva za neophodan rezultat – a to su novi izbori i skraćenje života nelegitimne vlade.

Imamo svoje forume i tijela, kao što su, rukovodstvo Pokreta Samoopredjeljenje, poslanička grupa, Glavni odbor, centri PS, i zajedno sa njima, u pravo vrijeme, za prava pitanja, donosimo odluke, koje su neophodne.

Vjerujem da ćemo vrlo brzo izaći na proteste. Nismo željeli da protestujemo kada je riječ o vlasti ili vladi, već o pitanjima zbog kojih postojimo kao politički subjekat. Oni su neizbježni", rekao je Kurti u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, prenosi Klan Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova