U slučaju neuspjeha koalicije sa LDK

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj izjavio je da ukoliko koalicija sa Demokratskim savezom Kosova ne uspije, neće ulaziti u saradnju sa Samoopredjeljenjem, piše Ekonomija Online.

On je naveo da sadašnja vlada koju vodi Samoopredjeljenje radi na štetu građana.
"AAK ne razmetra druge opcije niti moguću koaliciju sa Samoopredjeljenjem. Smatramo da je ovo vlada ombane i akcije koje preduzima su na štetu građana", rekao je Ljekaj u intervjuu za Ekonomiju Online.
Takođe, naveo je da AAK vidi najnovije postupke Samoopredjeljenja kao pritisak na Ustavnik sud u vezi sa odlukom predsjednika Kosova da mandat za sastav vlade poveri Avdullahu Hotiju.
Lekaj smatra da će Ustavni sud, uprkos pritiscima Samoopredljenja, isprvno postupiti, te da će AAK poštovati odluku suda kakva god da bude.
Izjavu vršioca dužnosti ministra pravde Albuljene Haxhiu koja je rekla da nije sigurna da li će Samoopredjeljenje poštovati odluku Ustavnog suda, Lekaj smatra apsurdnom.
"Mislim da je izjava ministra pravde apsurdna, jer ako postoji neko ko mora da poštuje zakon i Ustav onda je to Ministarstvo pravde", rekao je on.
Prema njegovim riječima, Ustavni sud bi trebalo ostaviti da na miru donese nepristrasnu i pravičnu odluku.