Izbjegava debatu o demokratiji

Vršilac dužnosti potpredsjednika Vlade Kosova Haki Abazi poručio je da neće odustati od izjave o rušenju pozorišta u Tirani iako je albanski premijer Edi Rama rekao da ga ne poznaje i da nije impresioniran njegovim izjavama, prenosi Klan Kosova.

Abazi je u intervjuu za Ekonomija Online okrivio Ramu da vlada tajkunima i njegovu izjavu okarakterisao kao pokušaj izbjegavanja debate o demokratiji.
On je istakao da su “Albanci granicama podjeljeni, ali to ne znači da ne mogu da sarađuju".
"Moja izjava je bila kao čoveka koji je dobro upoznat sa dešavanjima oko pozorišta jer je dvije i po godine aktivan pokret za zaštitu pozorišta i ja sam boravio tamo nekoliko puta i gledao neke predstave u tom pozorištu", rekao je on.
Abazi je poručio da će nastaviti da komentariše jer je “zbog bolnih tranzicija kroz koje su prošle naše zemlje, jasno da imamo siromašnu većinu i bogatu manjinu”.
On je, govoreći o protestima koji su se odigrali u Tirani nakon rušenja pozorišta, rekao da je to demokratski instrument kad god vlada krši prava u politici.
“Ne može da postoji zdrava demokratija ako nemamo aktivnog građanina koji uvijek mora u potpunosti transparentno pratiti odluku svojih institucija", zaključio je Abazi.